Ugglans dilemman – Del 3 – Vänskap & Relationer

Pris: kr

”Ugglans dilemman – Del 3 – Vänskap & Relationer” är en E-bok. Här hittar du 20 samtalskort för barn och unga på tema vänskap och relationer.

Att arbeta med dilemman brukar vara uppskattat bland barn och unga. De får sätta sig in i olika situationer och fundera på olika frågeställningar och tillsammans hitta lösningar. De olika samtalskorten ger en inblick i olika sammanhang och genom samtalen får de nya erfarenheter, det gör att de vet hur de skulle göra om något liknande händer dem senare. Det ökar också sannolikheten att de skulle göra någonting alls.

Det är enkelt att arbeta med dilemman. De passar de flesta grupper både mindre och lite större. Samtalskorten innehåller flera frågeställningar så börja med en i taget och lägg till fler när du ser vart samtalet tar vägen. Du väljer de dilemman du tycker passar just din grupp.

I Ugglans dilemman får du också en kort introduktion till ämnet och tips på hur du kan variera arbetet med samtalskorten. 

Ugglans dilemman finns i flera delar och riktar sig främst till dig som arbetar med barn och unga 11-16 år, men kan även användas i andra åldrar och sammanhang. 

Författare Sanna Mohr och Sannie Wedberg
Illustrationer Johan Edenvik
Formgivning Behind The Amusement Park

E-boken går att köpa bland annat via Adlibris, Bokon, Bokus och Google Books. Den kostar 59 SEK (men priserna kan variera i handeln)

Maktlekar & Maktbeteende i fokus

kr

"Tänk dig att vi är ett gäng vänner som tillsammans bestämmer oss för att...

"Tänk dig att vi är ett gäng vänner som tillsammans bestämmer oss för att klättra upp på toppen av ett berg. Alla är med på det och ser det som ett spännande äventyr. För att göra det lite mer spännande så föreslår någon att den s...

Språkbruk & Normer i fokus

kr

Språket är en tillgång och hur vi använder det påverkar oss och vår omgiv...

Språket är en tillgång och hur vi använder det påverkar oss och vår omgivning. Vad man säger och hur man säger saker har betydelse. Både för en själv och för andra. Att utforska språket ur olika perspektiv ger en medvetenhet och en...

Ugglans dilemman – Del 3 – Vänskap & Relationer

kr

”Ugglans dilemman – Del 3 – Vänskap & Relationer” är en E-bok. H...

”Ugglans dilemman – Del 3 – Vänskap & Relationer” är en E-bok. Här hittar du 20 samtalskort för barn och unga på tema vänskap och relationer.Att arbeta med dilemman brukar vara uppskattat bland barn och unga. De får sätta sig in ...

Ugglans dilemman – Del 2 – Maktlekar & Utmaningar

kr

”Ugglans dilemman – Del 2 – Maktlekar & Utmaningar” är en E-bok. H...

”Ugglans dilemman – Del 2 – Maktlekar & Utmaningar” är en E-bok. Här hittar du 20 samtalskort för barn och unga på tema maktlekar och utmaningar.Att arbeta med dilemman brukar vara uppskattat bland barn och unga. De får sätta sig i...